Professionelle kokkeknive er oftest japanske knive

Som de fleste nok allerede er bekendt med, så er schweizerknive verdens bedste lommeknive. Ingen andre lommeknive kommer i nærheden af dem, i forhold til kvaliteten, effektiviteten og deres respektive mangfoldige værktøjer

Det samme forhold gør sig gældende, når man taler om professionelle kokkeknive. Her er de japanske knive, uden tvivl, verdens bedste professionelle kokkeknive. Ingen andre køkkenknive kan måles sig med de japanske knive, hvad angår skarphed og evnen til at bevare skarpheden over længere tid.

Når man arbejder som professionel inden for madlavning, så er de redskaber som man benytter under fremstillingen af forskellige madretter af største betydning. Man er med andre ord afhængig af sine knive. Knivene skal hele være meget skarpe og helst også gerne bevare deres skæreevne i lang tid.

Udskæringen af kød, grøntsager og frugter skal ske med største præcision og hvert eneste snit, skal helts være så ”rent” som overhovedet muligt. Det får nemlig fødevarerne til at se mere indbydende ud.

En super gastronomisk madret skal nemlig også se visuelt perfekt ud.

Når alle ingredienser er perfekt udskåret og snittet under anvendelse af professionelle kokkeknive, så er slutproduktet naturligvis en komplet ”ud-af-kroppen-oplevelse”.

Alle sanserne bliver super stimuleret og indtagelsen af maden bliver som at være i selve Paradiset.

Japanske Knive

Det er vigtigt at kokken behandler sine professionelle kokkeknive korrekt og at man samtidig også er opmærksom på at foretage periodisk vedligeholdelse af knivene.

Japanske knive er virkelig meget skarpe. Det skyldes at knivene har et relativt højt kulstofindhold. Konsekvensen heraf er, at selve klingen er mere ”stiv” end eksempelvis de europæiske køkkenknive.

Derfor er det også uhyre vigtigt at kokken ikke utilsigtet kommer til at tabe kniven på et hårdt køkkengulv. Det kan nemlig resultere i at knivklingen knækker hvorved kniven efterfølgende er ubrugelig.

Kokken skal derfor også undgå at hakke i knogler og frosne fødevarer med sine professionelle kokkeknive. Pludselige og meget hårde vrid under skærearbejde bør også undgås for at forhindre at kniven bliver beskadiget.

Drop de sløve køkkenknive

Nu skal man naturligvis ikke få den opfattelse at japanske knive er ligeså skrøbelige som glas og porcelæn. Det er de naturligvis slet ikke!

Japanske knive kræver blot respektfuld behandling og masser af kærlighed.

Vi må heller ikke glemme, at japanske køkkenknive, som er udført i damaskus stål, også ser helt fortryllende ud. Det skyldes naturligvis det store arbejde, der er lagt i fremstillingen af hver eneste kniv. Autentiske knive fra Japan er i meget høj kvalitet. Alene selve kernen på hver eneste knivblad er ofte udført i det dyre VG-10 stål, som har fantastiske egenskaber i forhold til smedning og skærpning.

Enhver husholdning bør faktisk have en eller flere professionelle kokkeknive. Japanske knive er derfor bestemt ikke forbeholdt professionelle.

Der er bare ikke noget mere uappetitligt end mad, som ser ud som om det er udskåret med en motorsav! En sløv køkkenkniv maltrakterer faktisk fødevarerne og så er der tillige en meget stor risiko for at kniven ”smutter” under selve udskæringen. Man ender med at komme til at skære sig på den sløve kniv og fornøjelsen ved at tilberede madretten forsvinder.

Når man anvender japanske knive i forbindelse med den daglige madlavning, bliver selve arbejdet både sjovere, mere sikkert og delikat.

Vi opfordrer hermed jer alle sammen til, at droppe de sløve køkkenknive, når I skal tilberede jeres mad fremover.

Køb jer nogle professionelle kokkeknive i form af japanske knive!