Gamle lommeknive og eftertragtede foldeknive

Tag ikke endelig ikke fejl. Gamle lommeknive kan være en formue værd!

Det er en fantastisk hobby at samle på gamle lommeknive. Det kræver både en god pengepung og masser af tålmodighed. Det kræver at man sætter sig lidt ind i historien og herunder tilegner sig en viden om de mange forskellige knive.

Mange af de helt sjældne lommeknive er er ofte udført i skaller af særligt materiale.

Eksempelvis findes der et yderst begrænset antal af lommeknive med skaller af ægte perlemor, som er internationalt kendt som ”Mother of Pearl”. Disse lommeknive er virkelig smukke og når lyset falder på skallerne, giver det et vidunderligt smukt genskær fra perlemoren.

Nedenstående billede viser lommekniven Victorinox Executive Mother Of Pearl som officielt var i handelen igennem perioden 1982-1996.

gamle lommeknive i perlemor

Et andet eksempel er lommeknive med skaller af ægte horn, internationalt kendt som ”Buffalo Horn”.

Lommeknive med håndtag udført i ægte horn

Lommeknive med håndtag bestående af ægte horn, giver en helt unik følelse når man holder kniven i sin hånd. Horn er et naturligt materiale, som faktisk er forholdsvist blødt og som samtidig indeholder helt unikke mønstre.

Du kan se et eksempel på skaller af horn på lommekniven Victorinox Executive Buffalo Horn som formentlig produceret i 1990-1995.

gamle foldeknive i ægte horn

Så er der naturligvis også lommeknive i specielle udgaver, hvor det store knivblad er udført i en ganske særlig type af stål.

Disse lommeknive udgives ofte i et yderst begrænset antal og er ofte meget svært tilgængelige. Internationalt kendes disse foldeknive på selve endelsen af selve produktnavnet, som således ofte er ”limited edition” og så selve årstallet.

Victorinox Wine Master Damast Limited Edition 2019 er et godt bud på en lommekniv af denne type.

speciel schweizerkniv 2019

Schweizerknive i specielle versioner

Der er nemlig kun 6000 eksemplarer af Victorinox Wine Master Damast Limited Edition 2019 på verdensplan. Denne super flotte og ekstremt eftertragtede foldekniv indeholder et stort knivblad, som er udført i den særlige ståltype Damaskus Stål “AEGIR” (DS93X™).

Vi bliver naturligvis også nødt til at nævne at denne excentriske lommekniv, har et håndtag som er udført i smukt egetræ med en helt unik patina.

Faktisk er der på et tidspunkt også blevet produceret lommeknive med håndtag af ægte granit.

RocKnife-Serien fra Victorinox blev produceret helt tilbage i slutningen af 1988. Man producerede lommeknivene i serier, bestående af 6 forskellige smukke stenarter, fra helt forskellige og helt særligt udvalgte steder i verden

En komplet samling af Victorinox RocKnives Collection er i dag er et meget sjældent syn.

gamle foldeknive i granit

Der kan også være tale om udgåede modeller af lommeknive, som kun blev produceret i et meget begrænset antal og som samtidig har en meget høj alder.

Når man endelige får fat i den helt særlige lommekniv

Det giver noget af et ”kick”, når man efter længere tids søgen og økonomien ellers tillader det, at kunne tilføje en særlig udgave af en lommekniv til sin eksisterende samling af lommeknive.

Pludselig stiger værdien af ens knivsamling ganske betragteligt efterhånden som tiden går.

Det er set adskillige gange før, op igennem tiden, at både enkelte og særlige udgaver af lommeknive og komplette samlinger af foldeknive er blevet solgt for eksorbitante beløb.

Husk også at læse vores artikel om alt det man kan foretage sig med en lommekniv

Gamle lommeknive i specielle udgaver

Hvis du samler på lommeknive i særlige udgaver, så får du hermed en lille invitation som med garanti er mere end en oplevelse værd. Du vil blandt andet også kunne finde, foldeknive som er udgivet i et meget begrænset antal i hele verden. Bemærk at disse knive er yderst eftertragtede blandt samlere af Swiss Army knivene.

En investering i lommeknive i særlige versioner kan altid betale sig og giver ofte en stor gevinst ved et senere salg.

Kig forbi Danmarks største lagerførende online butik med specielle lommeknive og særlige foldeknive

Udgivet af