10 ting man kan gøre med sin lommekniv

Lommeknive kan bruges bruges til mere end man skulle tro!

Lommekniven er god som aflastning, når man skal bære tunge poser i hånden
Aflastning!

De fleste er slet ikke klar over, hvad en lommekniv rent faktisk kan anvendes til.

Desværre har rigtig mange mennesker en meget “skæv opfattelse” af, hvilke funktioner en lommekniv, kan bidrage med til løsning af helt konkrete og praktiske opgaver i dagligdagen.

Man forbinder alt for ofte, en kniv med slagsmål, knivstikkerier og værtshuse i nattelivets miljø, i stedet for at fokusere på de positive ting, som der naturligvis er ved en kniv.

 

Faktisk er en lommekniv mere et multiværktøj end det er et våben!

1. Transport af en tung indkøbspose i hånden.

Alle har med garanti oplevet, at slæbe en hammerende tung indkøbspose hjem, fra det lokale indkøbscenter. Sveden hagler af ens pande, mens man forgæves forsøger, at stoppe tankerne, om den tunge indkøbspose med slæber i den ene hånd. Det er lige før at plastikposen er ved at skære igennem håndfladen og fingrene er totalt følelsesløse som et result.

Præsis her kan en lommekniv faktisk lette denne tunge opgave. Hvis man stikker hele foldekniven ind igennem hanken på bæreposen, opnår man et langt bedre greb om indkøbsposen. Desuden giver denne løsning en perfekt aflastning, i forhold til direkte kontakt med den skærende hank på indkøbsposen.

Enkelte schweizerknive indeholder faktisk en multikrog, som man kan benytte som aflastning ved transport af tunge materialer.

2. Åbning af pakker fra posten

Når man modtager pakker fra Dao, GLS eller Post Nord, så er en lommekniv ekstremt effektiv til at få skåret selve papkassen op med. Mange pakker er pakket ekstremt godt ind, og har i det forbindelse fået et par ekstra lag af pakketape. Ethvert forsøg på at åbne en sådan pakke af denne type, vil være helt umulig hvis man ikke har en skarp kniv til at udføre opgaven med.

3. Fjernelse af splinter fra finger eller hånden

Dybt siddende splinter fra havearbejde eller træarbejde gør virkelig ondt. Hvis selve splinten har boret sig dybt ned i de nederste lag af huden, så kan det være ekstremt vanskeligt at få splinten fjernet. Hvis man er så uheldig, at man ikke har adgang til egnede materialer, så er det en virkelig god ide at have en lommekniv på sig. Faktisk så indeholder alle schweizerknive, en pincet som standard i håndtaget. Man kan med lethed, fjerne selv de mest irriterende splinter, når man bruger selve knivbladet på lommekniven i kombination med omtalte pincet.

4. Spidsning af blyant

Hvis man er i gang med at bygge et haveskur, så skal man altid måle og opstrege på plankerne med en blyant. Det sker meget ofte at selve spidsen på blyanten knækker, og så har man altså et mindre problem. En kniv i lommen er redningen! Sørg altid for at bære en velegnet lommekniv, så kan man nemlig få fikset en knækket blyantspids lige på stedet. Det tager ikke mange sekunder at snitte en ny spids på blyanten, når man har en skarp kniv lige ved hånden.

5. Fastklemte fødevarer mellem tænderne

I takt med at servicen er faldet gevaldigt, på det forskellige restauranter rundt om i Danmark, så er det bestemt ikke usædvanligt, at man ikke ser en lille dåse med tandstikkere, placeret på bordet hvor man har indtaget sit middagsmåltid. Det er meget ubehageligt at have fastklemt mad siddende imellem tænderne, og det kan endda gøre ondt. Her kan en schweizerkniv med sin indbyggede tandstikker være det helt perfekte redning! Man fremtager diskret sin lommekniv fra enten lommen eller håndtasken, hvorefter man smertefrit udtager selve tandstikkeren. Få sekunder efter, har man fjernet fastklemt madrester mellem tænderne med et hygiejnisk redskab.

6. Skrælning af frugt

Frugt smager bare ekstremt godt og så er det samtidig meget sundt. Men faktisk så smager frugt endnu bedre, når det er skåret ud i passende størrelse eller skiver. Nogle typer af frugt, har en meget hård skal, som kan være vanskelig at gennemtrænge. Har man en lommekniv på sig, så er skrælning af frugt en meget simpel opgave og samtidig kan man få skåret selve frugten ud i passende skiver i samme vending.

7. Lave hul i livremmen eller bæltet

Man tager ofte på i vægt igennem livet, og så skal man på slankekur. Efter sådan en omgang, passer ens livrem ikke længere og man bliver nødt til at lave et nyt hul. Schweizerkniven er en god hjælp, hvis man skal lave et nyt hul i det gamle læderbælte, så man igen “kan holde bukserne oppe”.

8. Åbning af breve

Selv om det offentlige i dag, sender alle breve til E-Boks, så modtager man alligevel et almindeligt brev i ny og næ. En lommekniv er den ultimative brevåbner og man undgår at ødelægge selve indholdet i brevet, når man sprætter selve brevet op med en kniv.

9. Udtagning af nøgler fra en nøglering

Alle har med garanti prøvet at udtage en nøgle, fra et propfyldt nøglebundt med fingrene. Man får både flossede og ødelagte fingrenegle. Med en lommekniv, kan man meget snildt åbne selve nøgleringen, og efterfølgende lirke den ønskede nøgle ud af nøglebundte.

10. Fjernelse af klistermærker

At fjerne at gammelt klistermærke med fingrene kan være noget af en ulidelig kamp. Selve kniven på en lommekniv er fremragende til at fjerne klistermærker med. Man bør naturligvis være opmærksom på den overflade, som klistermærket er monteret på, så man ikke får den ridset eller ødelagt. Skrab forsigtig med knivbladet og fjern fnuller og afskrab periodisk.

Konklusion:

En lommekniv kan som overstående beskriver, løse helt ufattelig mange praktiske opgaver.

Enhver praktisk anlagt person, bør altid have en schweizerkniv på sig!

 

Køb lommeknive hos din specialist i knive og multitools!

Udgivet af